DutchEnglishFrenchGerman

Berichtgeving NOS over uitlating Zweedse coronastrateeg onjuist Anders Tegnell: ”Wij hebben de goede lijn aangehouden”

Gisteren bracht de NOS het bericht naar buiten dat Zweden terugkomt op het gevoerde coronabeleid en achteraf bezien toch meer maatregelen genomen hadden moeten worden. Dit bericht is niet juist. Zijn uitlatingen zijn volgens Tegnell uit het verband gerukt. “Het enige dat ik wilde zeggen is dat het beleid voor aanpassing en verbetering vatbaar is”, aldus de viroloog.

De viroloog verbaast zich over de internationale storm van publiciteit die zijn opmerkingen veroorzaakte. “Het lijkt een neiging naar vreugde over het falen van Zweden en dat ons beleid kennelijk als een bedreiging gezien wordt”, aldus Tegnell. Tijdens de persconferentie formuleerde de viroloog over wat anders gedaan had kunnen worden. Zo zei Tegnell onder meer dat het beter zou zijn  geweest als de verzorgingstehuizen nog beter waren voorbereid. Ook zou het goed zijn geweest als Zweden sneller op gang gekomen was gekomen met de testcapaciteit. Volgens Tegnell is Zweden niet van mening veranderd over het gevoerde beleid.

Viroloog Neil Ferguson, wiens voorspellingen van miljoenen doden door het COVID 19-virus leidde tot een wereldwijde lockdown, kwam gisteren in het Britse Lagerhuis wel op zijn eerdere standpunt terug. Hij ziet Zweden nu als het voorbeeld voor de manier waarop het virus aangepakt had moeten worden.

https://nos.nl/artikel/2336019-zweedse-coronastrateeg-geeft-toe-we-hadden-meer-maatregelen-moeten-nemen.html

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/tegnell-sjalvkritisk-mer-atgarder-hade-behovts

Meld je aan voor de nieuwsbrief