DutchEnglishFrenchGerman

‘Initiatiefnemers viruswaanzin.nl organiseren demonstratie ‘Samen terug naar normaal’

Den Haag, 18 juni 2020

‘Initiatiefnemers viruswaanzin.nl organiseren demonstratie ‘Samen terug naar normaal’

Feest van de vrijheid om ‘de 1,5 meter samenleving’ en de spoedwet direct en onvoorwaardelijk op te heffen

Mr. Jeroen Pols en voormalig biofarmaceutisch wetenschapper Willem Engel organiseren vanuit het platform viruswaanzin.nl de demonstratie Samen Terug Naar Normaal op zondag 21 juni tussen 13:00 en 17:00 uur op het Malieveld in Den Haag. Zij spanden eerder al een kort geding aan tegen de Staat der Nederlanden om de huidige maatregelen ter preventie en bestrijding van het COVID-19 virus per direct en onvoorwaardelijk op te heffen. Dit dient op 25 juni.

“Deze demonstratie is nodig, omdat de tijdelijke noodmaatregelen die het kabinet nam in de strijd tegen het virus, geen wetenschappelijke basis hebben en geen bewezen effect.” zo stelt Willem Engel. “Toch dreigen deze maatregelen te worden vastgelegd in de Tijdelijke wet COVID-19 die per 1 juli van kracht zou moeten worden” aldus Mr. Jeroen Pols. ”De maatregelen hebben fatale gevolgen voor welzijn, gezondheid, de economie en de rechtsstaat en dienen daarom direct en onvoorwaardelijk opgeheven te worden. Een nieuwe wet waarin deze maatregelen worden vastgelegd zou Nederland veranderen in een politiestaat.”

“Steeds meer Nederlanders stellen vraagtekens bij het gevoerde beleid en maken zich grote zorgen over de gevolgen voor hun leven. De beperkte bewegingsvrijheid, onzekerheid over werk en inkomen en de tegennatuurlijke veranderingen in sociaal gedrag zorgen voor veel stress. Mensen maken zich terecht zorgen over de macht die de overheid krijgt als de spoedwet van kracht wordt. Zo mogen de politie of handhavers – zonder check van de rechter – jouw huis binnenkomen als je gezellig zit te eten met vrienden of een potje voetbal kijkt. Je kan beboet worden als je te weinig afstand houdt. Jouw bedrijf kan elk moment gesloten worden. Je mag geen vereniging oprichten of ledenvergadering houden. En zo kan ik nog wel even doorgaan. En dit allemaal op straffe van hoge boetes en kans om in hechtenis genomen te worden.” zo stelt Pols. Engel vervolgt “Wij delen deze zorgen en willen een duidelijk statement maken aan de overheid dat de Nederlanders dit niet accepteren. Dit doen we door de organisatie van de demonstratie ‘Samen Terug Naar Normaal’ waarin we in de geest van Gandhi op een respectvolle, liefdevolle en geweldloze manier onze stemmen zullen laten horen.”

Duizenden mensen hebben al laten weten de demonstratie bij te wonen en honderdduizenden tekenden inmiddels de petities ‘stop de lockdown’ en ‘tegen de spoedwet’. Ook op de sociale media vindt de boodschap “samen terug naar normaal” veel gehoor en bijval. Op de demonstratie zullen, naast Willem Engel en Jeroen Pols, diverse

sprekers en artiesten van naam de boodschap kracht bij zetten. Maurice de Hond (Sociaal Geograaf en Opiniepeiler), Ernst Jansz (Doe Maar), Michaéla Schippers (Professor of Behaviour and Performance Management), Erik-Alexander Richter (Biochemicus en Klinisch Psychisch Neuro Immunoloog), Bas Filippini (Privacy First), De Verleiders, DJ Jean, Paul Elstak en anderen geven acte de présence. Het volledige programma wordt gepubliceerd op www.samenterugnaarnormaal.nl​.

De demonstratie is officieel en ruim op tijd aangemeld bij de gemeente Den Haag, de organisatie staat in nauw contact met de politie om alles in goede banen te leiden.

Engel: “Het belooft een feest van de vrijheid te worden, waarin we laten zien dat vrijheid en grondrechten onder geen beding van ons kunnen worden afgenomen.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief