DutchEnglishFrenchGerman

OPROEP: wij zoeken getuigen en beeldmateriaal Malieveld

Onderzoek naar het verloop op het Malieveld

De spontane opkomst waarin de overgrote meerderheid in liefde en harmonie bijeen was, escaleerde toch. Via getuigen en berichten op de sociale media bereiken ons signalen die grote vraagtekens oproepen bij het verloop.

Ouderen, kinderen en anderen die er waren zijn in gevaar gekomen. Sommigen zijn zelfs geslagen of gearresteerd en afgevoerd. In de media wordt gesuggereerd dat voetbalhooligans bij provocaties betrokken zijn geweest. Wij denken dat het belangrijk is dat er een uitgebreid onderzoek plaatsvindt door de desbetreffende autoriteiten.

Was je gisteren op het Malieveld en heb je gezien wat er is gebeurd? Heb je beeldmateriaal? Jouw verhalen en materiaal helpen om de feiten te achterhalen. Ook roepen wij politiemensen op om hun verhaal (anoniem) te doen. Inmiddels hebben we honderden foto’s en video’s ontvangen op basis van onze oproep.

Het lijkt ons in ieders belang dat er geen onterechte beschuldigingen worden geuit naar betrokken partijen, maar dat eerst de feiten op tafel komen.

Tipgever

Meld je aan voor de nieuwsbrief