DutchEnglishFrenchGerman

Open antwoord aan Jesse Klaver

Door Willem Frederik Erné

——— Forwarded message ———
Van: Jesse Klaver <[email protected]>
Date: wo 12 aug. 2020 om 16:34
Subject: Het virus is terug (van nooit weggeweest)
To:

Beste Willem,

Ik hoop dat je een goede zomer hebt. Ik wel, al is het geen zorgeloze zomer. Zoals je weet lopen de coronabesmettingen al wekenlang op. Om te vermijden dat we opnieuw te maken krijgen met overvolle IC’s en een nieuwe lockdown, moeten we nu ingrijpen om het virus weer terug te dringen.

Daar is een plan voor dat niet vaak genoeg herhaald kan worden: Iedereen met verkoudsheidsklachten laat zich direct op corona testen. Als die test positief is, gaat diegene en iedereen met wie hij of zij nauw contact heeft gehad in quarantaine. Op die manier hoeft niet de hele samenleving in lockdown, maar alleen de mensen van wie de kans groot is dat zijn besmet zijn met corona.

Het plan is er, maar de uitvoering gaat nog niet goed. Je laten testen moet makkelijker worden. Het duurt vaak te lang voordat mensen een uitslag krijgen. Mensen die in de problemen komen als ze in quarantaine gaan, bijvoorbeeld omdat ze een 0-urencontract hebben en hun inkomsten wegvallen, worden nu onvoldoende geholpen.

Daarom kwam dat Tweede Kamer vandaag terug van reces om het coronabeleid te bespreken. Maar het terugdringen van corona is niet alleen een kwestie van beleid, noch is het een zaak van ieders eigen verantwoordelijkheid. Het is juist een kwestie van gezamenlijke verantwoordelijkheid. Van solidariteit.

? Bekijk mijn bijdrage aan het debat

Vanuit rechtse opiniemakers is wel eens geopperd dat de mensen die overlijden aan corona toch weinig economische waarde toevoegen aan de BV Nederland. Deze mensen worden totaal oneerbiedig ‘dor hout’ genoemd, niet belangrijk genoeg om maatregelen voor te nemen.

Serieus, een lelijker voorbeeld van economisme kan je bijna niet verzinnen. Juist nu het zo warm is moeten we het hoofd koel houden. We kunnen ons er niet bij neerleggen dat er een groep is die al een half jaar aan huis gekluisterd zit, uit angst voor het virus.

Als we de solidariteit aanboren die we voelden in de eerste weken van de crisis, dan ben ik er zeker van dat we het aantal besmettingen kunnen terugdringen. Dat Nederland een land blijft waarin iedereen als volwaardig meedoet en meetelt. Dat is het ideaal waar wij ons in de Tweede Kamer voor blijven inzetten.

We houden je op de hoogte,

Jesse

 

Beste Jesse,

bedankt voor je email waarin je wijst op allerlei gevaren rondom ‘het virus’.

De afgelopen 30 jaar heb ik bij vrijwel elke verkiezing op GroenLinks gestemd, maar dat zit er voorlopig niet meer in. Ik ben namelijk geschokt. Geschokt door de opstelling van GroenLinks in het coronadebat, en dat ben ik eigenlijk al sinds medio maart.

Op 16 maart sprak de minister-president het volk toe via de televisie. Hij zei twee dingen waardoor ik meteen wist dat hij ons belazerde en dat hadden jij en je fractie – en de hele linkse oppositie – ook moeten beseffen, uiteindelijk maken jullie hem dagelijks van dichtbij mee. Het eerste dat hij zei, was dat we geconfronteerd werden met de ergste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog.

Wat!? (1)

De historicus Rutte noemt bij voorbaat, zonder enig bewijsmateriaal om dat te staven, een virusdreiging gevaarlijker voor Nederland dan de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd, de Koreaanse Oorlog, de Vietnamoorlog, bedreigender zelfs dan de Cubacrisis van oktober 1962, toen we bijna in een nucleaire WO3 terechtkwamen? Ik was meteen klaarwakker en dat had jij ook moeten zijn, Jesse. In plaats van dat Mark Rutte ons geruststelde, wat een premier hoort te doen, zaaide hij angst. Bewust.

Het tweede dat hij zei, was dat we deze crisis samen moesten oplossen om de zwakken en ouderen in de samenleving te beschermen.

Wat!? (2)

De man die elf jaar lang, als premier van drie kabinetten, bezuinigd had op alles wat van waarde is in de maatschappij, ouderen en zwakken voorop (de IC’s, de verpleegtehuizen, de sociale advocatuur, de bibliotheken, de jeugdzorg, onderwijs. Jij weet vast nog veel meer dingen, Jesse) spoorde ons aan de zwakken en ouderen in de samenleving te beschermen? Mocht ik na zijn eerste opmerking nog getwijfeld hebben, nu wist ik het zeker. Hij zat de boel te belazeren. En dat had jij ook moeten beseffen, Jesse.

Ik ben meteen internet op gegaan omdat ik een sterk vermoeden had dat de nieuwsverstrekking via de mainstream media (msm) volstrekt eenzijdig zou zijn. Een dag later stuitte ik al op een interview met de Duitse longarts dr. Wolfgang Wodarg, voormalig hoofd van een groot gezondheidscentrum in Noord-Duitsland en in het verleden lid van de Bondsdag voor de spd. Hij bezwoer ons, en vooral de overheden, kalmte te bewaren, omdat corona al vele jaren deel uitmaakte van het ‘grieppakket’ en er geen enkele aanwijzing was dat deze griep erger zou uitpakken dan bijvoorbeeld die van 2017/18. Hij heeft gelijk gekregen en hij zei dit al op 17 maart. Hij zei echter ook dat het moeilijk zou worden om de coronapaniek in de dammen omdat de pers zich er met hysterisch fanatisme [mijn woorden] op gestort had.

Dat er iets grondig mis is met de Nederlandse pers, met name de dagbladpers, wisten we natuurlijk al sinds Algemeen Dagblad, Parool, Volkskrant, Trouw, Brabants Dagblad, Tubantia, Eindhovens Dagblad, Zeeuwse Courant, De Stentor en de Gelderlander, vele weekbladen en huis-aan-huisbladen in één hand kwamen, namelijk die van DPG, eigendom van de Belgische familie Van Thillo en dictatoriaal bestuurd door Christiaan van Thillo, en ook nog eens gesubsidieerd door de Belgische staat.

Dat het Nederlandse krantenartikel zich strak achter de regering had geschaard, werd op 19 maart bevestigd door de hoofdredacteur van de Volkskrant, Pieter Klok. De linkste, sorry, meest linkse krant van Nederland, verklaarde zich bij voorbaat en volledig solidair met een rechtse premier.

Wat!? (3)

Jesse, je had in de Kamer en de pers ongelofelijke stennis moeten schoppen. Maar nee, ook GroenLinks sprong op schoot bij Rutte en iedereen wauwelde het kletsverhaal over de vismarkt in Wuhan na. Ik stond perplex, want in februari had professor Luc Montagnier, ontdekker van aids/hiv, Nobelprijswinnaar Geneeskunde 2008 en de meest onderscheiden geleerde van Frankrijk, al gezegd dat SARS-CoV-19 een in een laboratorium gemanipuleerd virus was. Had je de moeite genomen op het net verder te zoeken, Jesse, dan had je dr. Judy Mikovits, die nog ‘aan ebola’ gewerkt had, kunnen horen zeggen dat het virus of in Fort Detrick, Maryland, of in Wuhan ontwikkeld was. Niets van dit alles haalde onze gelijkgeschakelde msm.

Had dit er wellicht iets mee te maken: De hoofdredacteur van het AD, die Mark Rutte dreigt met ‘we kunnen ook Wilders premier maken’, als Rutte niet bij hem in de krant komt? Opnieuw, Jesse, had je de Kamer wakker moeten schudden, de maatschappij. Niets van dat. Jullie bleven Rutte braaf volgen. Of was je hiervan niet op de hoogte? Nog erger.

Intussen stuitte ik de dagen na 19 maart op diverse zeer gerenommeerde geleerden die allen min of meer hetzelfde zeiden als dr. Wodarg, namelijk dat er geen reden tot paniek was: professor John Ioannidis van Stanford University, professor Sucharit Bhakdi uit Duitsland, professor Dolores Cahill uit Ierland. Maar nee, hier liep men blind achter een volstrekt eenzijdige samengesteld OMT aan. Meest dubieuze persoon daarin was en is wel Marion Koopmans, veearts-viroloog, goede maatjes met veearts-viroloog Ab Osterhaus, die ondanks het feit dat hij zich tijdens de Mexicaanse griep schandalig onethisch gedragen had toch avond aan avond op de tv zijn vaccinevangelie mocht (en mag) verkondigen.

Waren jullie onbekend met deze feiten en films? Dat zou wijzen op een schokkend gebrek aan initiatief en nieuwsgierigheid, maar als jullie dit wel wisten, waarom heb je dan niet hemel en aarde bewogen om de waarheid onder het volk te brengen? Het valt toch niet te verteren dat een Osterhaus, nota bene medepatenthouder van vaccins, steeds maar weer mag komen opdraven op tv? Terwijl emeritus-hoogleraar immunologie Pierre Capel hem had kunnen inlichten dat griepvaccins helemaal niet werken (wat Osterhaus natuurlijk best wel weet…) Is er dan niemand in jullie fractie die oplet? Je weet dat Rutte een doorgewinterde leugenaar en De Jonge een incompetente ijdeltuit is. Waarom schraap je dan niet het internet leeg naar informatie om die twee pootje te lichten? Ik kan er met mijn verstand niet bij.

Bladzijden lang kan ik nog de tijdlijn van corona volgen en argument na argument aanhalen waarom jij, Jesse, de fractie van GroenLinks en de hele linkse oppositie, ja eigenlijk de hele Kamer met uitzondering van – na verloop van tijd – PVV en FvD, de plank volledig misgeslagen hebben door niet kritisch te zijn en niet naar onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek op zoek te gaan.

Hoe is de situatie nu? In maart moesten we in lockdown om de wegbezuinigde IC’s te ontzien, maar nu de IC’s leeg zijn en er geen coronagriepdoden meer vallen, nu de dreiging weg is, creëren Rutte en trawanten een nieuwe dreiging: besmettingen. En wederom verdiep je je niet in de echte wetenschap en papegaai je het besmettingenverhaal van de regering na, dat een bewezen broodje-aap-verhaal is. De PCR-test is namelijk volstrekt ongeschikt om besmetting met SARS-CoV-2 vast te stellen. Dat is geen mening, dat is een feit. Als jij 3,5 maand geleden verkouden bent geweest of 2 maanden geleden de griepprik hebt gehaald, kan het zo maar zijn dat je vandaag positief test. Volstrekt ongevaarlijk dus. Heb je wel a-symptomatische SARS-CoV-19 gehad, dan draag je mooi bij aan de groepsimmuniteit en ben je ook geen gevaar. Wat wel gevaarlijk is, is dat de test zelf met een 15 cm lange staaf wordt uitgevoerd op een van de meest gevoelige delen van ons lichaam, de zeefvormige plaat. Waarom?

Bovendien wordt er zo veel meer getest (ook hierover loog Rutte, tijdens het tv-praatje van 6 augustus) dat het alleen maar logisch is dat er meer ‘besmettingen’ gemeten worden. Zie de bijgevoegde grafiekjes van het RIVM.

Jesse, jij en GroenLinks zitten er volkomen naast. Maar…, beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Verdiep je in wat de hoogleraren Karel van Wolferen, Michaéla Schippers, Bob de Wit en vele, vele anderen te zeggen hebben (ik bezorg je graag een uitgebreide lijst met links) en realiseer je dat wereldwijd minstens 300 miljoen mensen zullen sterven van de honger die aan het ontstaan is ten gevolge van de wereldwijde coronamaatregelen. Wil jij bij de daders horen die dit veroorzaakt hebben?

Neem kennis van wat Maurice de Hond te berde heeft gebracht op het gebied van aerosolen, atmosferische omstandigheden en pure logica aangaande de verspreiding van virussen. Verdiep je in de duizenden artsen die wereldwijd in opstand komen tegen de ziekmakende maatregelen van overheden, want zowel lockdowns, 1,5-metersamenleving en mondkapjes zijn geestelijk en lichamelijk zeer slecht voor de mens. Waarom steun je die onzin? Hebben jullie geen immunologen en andere deskundigen onder de leden?

Waarom sta je niet op de bres voor huisarts dr. Rob Elens, die zich in Nederland sterk maakt voor het Zelenko-protocol? Vele artsen gebruiken dit geneesmiddel voor SARS-CoV-19 met veel succes, zoals deze Amerikaanse arts.

Weet je waarom iedereen die een vinger in de pap van de coronacrisis heeft hemel en aarde beweegt om dit bewezen geneesmiddel voor ‘corona’ te verketteren? Niet erkend te krijgen? Omdat de Amerikaanse wet zegt dat als er voor een aandoening geen erkend geneesmiddel bestaat, een ander geneesmiddel gebruik kan maken van een verkorte time-to-market. Inderdaad, ‘het vaccin’, dat de komende jaren naar verwachting van de makers minstens 100 miljard dollar gaat opleveren, moet het ‘gewone’, langduriger traject voor vaccins doorlopen als hcq+ wordt erkend als geneesmiddel tegen corona. Want één pil hydroxychloroquine, een geneesmiddel dat al 65 jaar geleden goedgekeurd werd en vrijwel zonder bijwerkingen gigantisch veel gebruikt is en wordt tegen malaria, reuma en lupus, kost slechts een duppie (10 cent).

Dat ik jou deze dingen duidelijk moet maken, Jesse, is eigenlijk beschamend, ook al omdat je in de Kamer diverse van deze zeer geldige argumenten meer dan eens langs hebt horen komen uit de monden van Baudet, Van Haga en Hiddema. Het is voor mij als voormalig GL-stemmer wrang te moeten constateren dat de enige Kamerleden die het opnemen voor wetenschap en democratie die van de PVV en het FvD zijn, maar als GL haar positie niet 180 graden draait, stem ik de volgende keer toch echt op het FvD: eerst de vrijheid en de democratie redden. De rest komt later.

En als je nog steeds denkt dat de regering en jullie op de goede weg zijn, lees dan deze brandbrief van de geestelijke gezondheidszorg in Nederland van enkele weken geleden alsjeblieft. Dan ben je hopelijk genezen.

Ik hoop dat jullie bij zinnen komen en inzien dat de huidige besmettingenhype serieus nemen levensgevaarlijk is. Levensgevaarlijk voor onze gezondheid en levensgevaarlijk voor onze democratie. Leugenaars als Rutte en incompetente maniakken als De Jonge horen niet de scepter te zwaaien. Ze horen achter tralies.

Willem Frederik Erné

www.vandeliefdeendezee.nl

www.dearrogantievanhetdoorgeefluik.nl

Meld je aan voor de nieuwsbrief