DutchEnglishFrenchGerman

Oplopende aantallen besmettingen?

Misinformatie houdt bevolking in angst

Door mr. Jeroen Pols

Rotterdam – 20 juli 2020 – Afgelopen zaterdag berichtten de media onheilspellend dat het aantal besmettingen weer toenemen. Op één dag werden 127 infecties gevonden. Het hoogste aantal in een maand tijd. Het RIVM heeft de afgelopen tijd het programma echter opgevoerd naar meer dan tienduizend testen per dag. Het aantal positieve uitslagen is echter gedaald van 2% naar 0,6%. Er zijn dus in werkelijkheid minder positieve testresultaten dan ooit. De media en RIVM houden de bevolking met misinformatie in angst.

In de eerste week van juni deed het RIVM dagelijks nog zevenduizend testen. Intussen is dit aantal in de tweede week van juli opgelopen tot meer dan tienduizend. Het aantal positieve testuitslagen daalde in dezelfde periode van 140 naar 61 per dag. Hoeveel testen de afgelopen week zijn gedaan, heeft het RIVM niet bekend gemaakt. Het vermoeden bestaat dat het aantal steeds verder opgevoerd is.

Een positieve testuitslag betekent overigens niet dat er sprake is van een besmetting. Ook op dit punt doen de media en het RIVM aan misleiding. De gebruikte PCR-test blijkt namelijk volstrekt onbetrouwbaar. Uit een onlangs gepubliceerd onderzoek van de Deutsche Akkreditierungsstelle, vergelijkbaar met de Nederlandse TNO, bleek dat de gebruikte test ook reageert op andere coronavirussen. Deze virussen veroorzaken hoogstens een onschuldige verkoudheid. De PCR-test is daarmee ongeschikt voor een individuele klinische diagnose. Het RIVM weigert ondanks Kamervragen het validatie-onderzoek van de test vrij te geven. Van welke foutmarge uitgegaan wordt, weten we dus niet

Het COVID-19-virus heeft net als de griep een seizoensgebonden verloop. In de zomer komt het virus nauwelijks voor. De massale testinspanningen van het RIVM doen vermoeden dat een tweede golf “in voorbereiding” is. Tijdens griepepidemieën is nooit massaal getest. De vraag rijst waarom dat bij COVID-19 wel gebeurt. De angstcampagne van het RIVM en de media moet kennelijk verder opgevoerd. Ongetwijfeld kunnen we binnenkort meer slecht nieuws over besmettingen verwachten. De volgende stap is een algemene maskerplicht. In Frankrijk, Spanje en België is het al zover.

Meer lezen:

Zie p.18 link RIVM

https://www.rivm.nl/documenten/wekelijkse-update-epidemiologische-situatie-covid-19-in-nederland

https://viruswaarheid.nl/wp-content/uploads/2020/06/Prod-36-Ringtestung.pdf

https://nos.nl/artikel/2341222-oplopend-aantal-besmettingen-leidt-tot-meer-ic-opnames-over-een-maand.html

 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief