DutchEnglishFrenchGerman

Opsporing Verzocht biedt excuses aan  

‘‘Geen aanwijzing voor betrokkenheid Viruswaarheid bij branden”

Door mr. Jeroen Pols

Rotterdam – 21 oktober 2020 – Het televisieprogramma “Opsporing Verzocht” verontschuldigt zich ruimhartig tegenover Viruswaarheid, Farmers Defense Force en Nederland in Opstand. In de uitzending van vorige week dinsdag meldde Opsporing Verzocht ten onrechte dat de actiegroepen mogelijk betrokkenheid hadden bij een aantal branden in Bilthoven. 

De branden vonden plaats na een demonstratie tegen het stikstofbeleid bij het RIVM in de nacht van dinsdag 21 juli. Omdat ook aanhangers van Viruswaarheid en Nederland in Opstand deelnamen aan de demonstratie, legden de programmamakers een verband met de brandstichtingen. 

Opsporing Verzocht constateerde haar vergissing kort na de uitzending en verwijderde direct de beelden van haar kanalen. In de uitzending van gisteren boden de programmamakers excuses aan en benadrukten dat er geen enkele concrete aanwijzing bestaat voor een link tussen de vermoedelijke brandstichter en de actiegroepen. Ook de suggestie dat de actiegroepen militante kernen hebben, werd teruggenomen. 

Viruswaarheid schrok van de onterechte beschuldigingen. Willem Engel van Viruswaarheid beschouwt het incident hiermee echter als afgedaan: “De afgelopen weken werden wij enorm geframed waarbij ik in de hoek van terrorisme gezet werd. Dan volgt ook nog de suggestie dat wij een militante kern hebben. Zij geven echter ruimhartig hun vergissing toe. Andere media kunnen hier een voorbeeld aan nemen.”

https://opsporingverzocht.avrotros.nl/uitzending/opsporing-verzocht-terugkijken-20-10-2020/

Rectificatie

 

Schande! Opsporing Verzocht over Viruswaarheid, Nederland in Opstand en FDF

 

 

 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief