DutchEnglishFrenchGerman

Persconferentie Viruswaarheid dinsdag 16 maart 2021

Jeroen Pols en Willem Engel geven op dinsdag 16 maart om 16.00 uur een persconferentie.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

Demonstratierecht
Zondag was een nieuw dieptepunt in een jaar van de inzet van brutaal politiegeweld tegen vreedzame demonstranten. Viruswaarheid vraagt van Amnesty International een harde veroordeling van deze mensenrechtenschendingen met de eis het demonstratierecht volledig te herstellen. Ook moet een onafhankelijk onderzoek volgen naar de verantwoordelijken met een bijzondere aandacht voor de ambtsinstructies en de bevelslijnen. De verantwoordelijke burgemeesters en andere machtsdragers en politiemensen die aan deze misdragingen te buiten gingen dienen strafrechtelijk vervolgd te worden.

Vaccinatiecampagne
Op dit moment ontvingen bijna anderhalf miljoen Nederlanders een eerste prik. Viruswaarheid komt met breaking news over de toetsing door de EMA van immunisatie-injecties tegen COVID-19. Advocaat mr. Hans van der Weijst geeft een toelichting. Viruswaarheid roept op de vaccinatiecampagne te stoppen en wijst hierbij naar de klacht die een Israëlische mensenrechtenorganisatie indiende bij het Internationale Strafhof in Den Haag.

Eerlijke verkiezingen
Uit de inzage in de dossiers bij de Verkiezingsraad blijkt dat Lijst 30 ten onrechte uitgesloten werd van meerdere kiesdistricten. Dit heeft grote gevolgen. Hierdoor is een eerlijk verloop van de verkiezingen niet mogelijk. Verder roept Viruswaarheid de kiezers op om in het stemhokje op woensdag 17 maart zich te laten leiden door de daden van politieke partijen in het coronabeleid en niet de verkiezingsprogramma’s. Weet wie je kiest.

Meld je aan voor de nieuwsbrief