DutchEnglishFrenchGerman

Wie is de speciale Coronagezant Feike Sijbesma eigenlijk ?

Door Gerard van Erp, Bonaire, Caribisch Nederland

Voor velen was hij een onbekende tot hij een paar dagen geleden plotseling op televisie verscheen met de dringende oproep tot strengere maatregelen om een lockdown te voorkomen.

Hugo de Jonge benoemde Sijbesma in maart als speciaal Coronagezant om het tekort aan Coronatests aan te pakken en op zoek te gaan naar een vaccin.

Maar wie is Feike Sijbesma? Hij was tot februari bestuursvoorzitter van Bio-Chemie reus DSM. Een echte grootverdiener die naast bestuursvoorzitter van DSM met een aantal lucratieve bijbaantjes nog wat bijverdient. Alles bij elkaar goed voor…minimaal €2.000.000,00 per jaar.

Benoemd door Minister Hugo de Jonge als Coronagezant en waarschijnlijk een hele dure man om in te huren….

Niet lang na de benoeming van Feike Sijbesma sluit Hugo de Jonge een geheime (ja… het is zelfs staatsgeheim..) overeenkomst met AstraZeneca om miljoenen nog niet bestaande vaccins te leveren. Heel toevallig heet de directeur van MedImmume (onderdeel van de AstraZeneca groep) Martinus de Jonge…. Dat kan natuurlijk toeval zijn er zijn meer hondjes die Fikkie heten. Of hier een familierelatie ligt weten we nog niet zeker en wordt verder uitgezocht.

Maar er is meer toeval in de wereld…

Zo is een zekere Hans Sijbesma sinds januari 2017 president van AstraZeneca Duitsland (van januari 2009 tot december 2015 was Hans directeur AstraZeneca Nederland, dus de baas van Martinus de Jonge).

Precies… dezelfde achternaam als onze Coronagezant. En wat blijkt: Feike en Hans zijn BROERS!

Ik begin een vermoeden te krijgen waarom het contract tussen Hugo de Jonge en AstraZeneca, waar honderden miljoenen van ons belastinggeld mee gemoeid is, tot staatsgeheim is verheven.

Ondertussen is Hugo de Jonge met vakantie en predikt Feike Sijbesma hel en verdoemenis als we 1.5 meter niet naleven, geen mondkapjes dragen en als we ons niet laten testen. Natuurlijk gelooft hij heilig in een vaccin.

Sijbesma is natuurlijk wel gewend dat, overal waar hij aanschuift, hij dan de leiding neemt. Je krijgt niet voor niets minimaal €2.000.000 per jaar. Maar om dan meteen op de stoel te gaan zitten van de (vakantievierende) minister, het RIVM en het OMT, dat vind ik wel wat te veel van het goede.

Wat mij betreft mag er een gedegen onderzoek komen naar de staatsgeheime vaccindeal. Te veel personen in een slecht toneelstuk met dezelfde achternaam…

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief