DutchEnglishFrenchGerman

Viruswaanzin wraakt rechter

Zondag grote demonstratie op Malieveld in Den Haag. Andere steden afgelast.

Het kort geding waarin Viruswaanzin onmiddellijke opheffing van alle maatregelen eist, eindigde vandaag met een wraking van rechter S.J. Hoekstra-Van Vliet. Jeroen Pols: ”Het geding begon al ongelukkig nadat twee dagen voor de zitting de rechter werd vervangen. Dat doe je niet in zo een politiek gevoelige zaak. Wij hebben haar een eerlijke kans gegevens. De twijfel groeide tijdens de behandeling”

De staat weigerde inhoudelijk in te gaan op de argumenten van Viruswaanzin. “Het enige verweer was eigenlijk dat bij het RIVM geweldige deskundigen werken en de regering daarom mag vertrouwen op hun adviezen. Alleen jammer dat de onderbouwing halsstarrig geheim gehouden wordt.” De landsadvocaat mr. Jannetje Bootsma werd begeleid door de heer Haringhuizen van het RIVM.

Pols stelde ter zitting aan de orde dat het volkomen onduidelijk is waarom COVID-19 opgenomen is op lijst A van de Wet publieke gezondheid. “Hierop staan eigenlijk alleen maar enge ziektes als ebola en andere virussen waarvan sommige bijna altijd dodelijk zijn.” Het RIVM weigerde een verklaring hiervoor te geven. Ook op de vraag hoe gevaarlijk COVID-19 eigenlijk is en hoeveel mensen daadwerkelijk door het virus overleden zijn, bleef het stil. Dit is volgens Pols volkomen onduidelijk omdat het protocol van de WHO artsen dwingt om de overlijdensakte foutief in te vullen. “Nadat de rechter nauwelijks animo toonde deze voor de zaak cruciale vragen beantwoord te krijgen hebben we besloten tot wraking”, aldus Pols. De wrakingskamer zal waarschijnlijk volgende week beslissen of een andere rechter de zaak overneemt.

Op zondag 28 juni van 13.00 tot 17.00 uur organiseert Viruswaanzin één grote demonstratie op het Malieveld in Den Haag. De geplande acties in andere steden gaan niet door. HET IS NU OF NOOIT. KOM DEMONSTREREN!

Meld je aan voor de nieuwsbrief