DutchEnglishFrenchGerman

Toch nog even dit schrijven

Toch nog even dit schrijven

Ik merk dat de gemoederen behoorlijk verhit raakten zaterdag. Dat kan gebeuren, jammer dat het gebeurde na een tweet van mij. Natuurlijk was het scherp geschreven en had ik mij genuanceerder uit kunnen laten.

Gelukkig is de getroffen Deense speler gereanimeerd en gaat het naar omstandigheden goed met hem. Het was voor iedereen schrikken. Ik wens hem alle goeds van de wereld. Op geen enkele manier heb ik dit als direspect naar hem of zijn familie bedoeld. Jammer als dat zo is overgekomen, dat is niet de bedoeling geweest.

Het was niet mijn bedoeling de aandacht te richten op de persoonlijke nare situatie van de speler zelf, maar het breder te trekken. Waarbij het leed van speler symbool staat voor het leed van velen. Het was juist mijn bedoeling de ernst van zijn persoonlijke situatie zeer serieus te nemen en als waarschuwing voor anderen aan te wenden. Want wat er bij hem is gebeurd, gun ik niemand.

En als ik het dan breder trek en de aandacht richt op de bevindingen van het VAERS systeem en het CDC, dan staat er nu vast dat er veel meer bijwerkingen en doden zijn na deze injecties. Dit is een zeer zorgelijke situatie, hier moet snel iets aan gebeuren.

Nu alle risicogroepen zijn geprikt is het onbegrijpelijk dat er zo’n haast wordt gemaakt met de niet risicogroepen, zeker als er zulke ernstige bijwerkingen optreden als hartaanval, trombose, verlamming, hersenbloeding, blindheid etc. etc.

Of Erikson is geïnjecteerd met het experimentele middel is nog niet geheel zeker. Het heeft er alle schijn van aangezien de teamarts voor het incident heeft gesproken dat het hele team ‘gevaccineerd’ zou zijn. Het kan zijn dat er een uitzondering is geweest. Er werd daar namelijk ook gesproken over dat enkele spelers al hersteld waren van C19.
Na het incident werd er van alles geroepen. Ook de suggestie dat hij een hartafwijking zou hebben en dat hij misschien al C19 zou hebben gehad. Vreemd dat dit soort speculaties kennelijk geaccepteerd zijn.
Ik ga er vooralsnog vanuit dat de berichtgeving vóór het incident minder politiek beladen zijn dan erna en daarmee veel waarschijnlijker. We wachten dus nog op bevestiging, maar gaan er wel vanuit.

Ik heb ook opgeroepen tot een directe stop van de injecties, daar sta ik nog steeds achter. Als veiligheid zo’n groot goed is dan is dat toch logisch? Het is zomer, daarmee is de kans om ziek te worden extreem klein, het is namelijk overduidelijk een seizoen ziekte. Iets dat eindelijk ook door zelfs het RIVM werd toegegeven. Dan is er nu dus ook geen haast voor de injecties voor niet risico groepen toch? Wat is dan 2 weken of 2 maanden wachten? Waarom niet? Er is een perverse fixatie op de injectie. Het moet en zal zo snel mogelijk als de duivel ons op de hielen zit. Nog nooit is dit een goed idee geweest in de geschiedenis van de geneeskunde.

Nog even over de media, het is duidelijk dat de media erg provax zijn. Daarmee bewijzen ze het volk geen dienst. Iedereen zou toch voor zichzelf moeten kunnen beslissen op basis van objectieve informatie of hij/zij die prik wil. Sterker nog, dadelijk gaat het om kinderen. Die kunnen zich helemaal niet inlezen in deze materie en zijn dus overgeleverd aan de beoordeling van de ouders, die vaak berust op eenzijdige berichtgeving.

Om het in een nog bredere context te plaatsen, dan ook even over de social media. We hebben kunnen zien hoe meerdere BN’ers en prominenten zich uit hebben gesproken over de situatie en mijn tweet. Oproepen tot rapporteren, negeren, blokkeren en schande spreken is in mijn optiek een oproep tot haat. Daar bestaat wat mij betreft geen misverstand over, dat is zeer gevaarlijk. Ik hoop dat deze BN’ers bij zichzelf te rade gaan, als we het over onacceptabel gedrag hebben. Ook dat social media dit toestaan geeft vragen. De link met inlichtingendiensten is inmiddels toegegeven. We hebben deze dubieuze link ook al gezien met de avondklokrellen. Hier is het laatste woord nog niet over gezegd.

Tot besluit, als wij ons in Nederland drukker maken over taalgebruik dan over injectieslachtoffers, moeten wij echt heel diep in de spiegel kijken. Waarheid is waarheid, ongeacht de zender, de timing en de vorm. Op het moment dat het iets in je raakt, het je boos, verdrietig of wat dan ook maakt, het pijn doet, komt dat omdat het je confronteert met iets dieps van binnen, je morele kompas. Als je boos bent geworden afgelopen weekend, dan hoop ik dat je het lef hebt om bij jezelf na te gaan of het om een tweet ging of dat het misschien wel om je eigen gevoel van bijvoorbeeld machteloosheid ging? Waarschijnlijk werd je geconfronteerd met dat de situatie waarin wij allemaal zitten niet de ideale is en dat je niet weet wat je er aan moet doen. Dat je misschien wel niet durft. Bang bent om te verliezen wat je hebt.

Blijf in liefde, maar spreek altijd waarheid. Houd je rug recht, zwicht nooit voor de macht.

Nam Christian Eriksen 12 dagen voordat hij een hartstilstand kreeg het COVID-vaccin?

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief