DutchEnglishFrenchGerman

RIVM baseert adviezen op onbetrouwbare test

 

Gerenommeerd onderzoeksinstituut: “positieve testresultaten bij verkoudheidsvirus”

 

12 juni 2020 – De Deutsche Akkreditierungsstelle, vergelijkbaar met TNO in Nederland, heeft de betrouwbaarheid van de PCR-test onderzocht. Deze test is ook in Nederland in gebruik om besmetting met het COVID-19-virus vast te stellen. De getallen die wij allen dagelijks over ons heen krijgen zijn op deze test gebaseerd. Het RIVM telt elke positieve test als een besmetting met het virus. Maar volgens het gerenommeerde Duitse onderzoeksinstituut geeft de PCR-test ten onrechte een positieve uitslag bij onschuldige verkoudheidsvirussen.

Het onderzoeksinstituut komt tot deze conclusie na uitgebreid wetenschappelijk onderzoek dat gisteren is gepubliceerd. In dit onderzoek zijn naast echte COVID-19-samples ook twee onschuldige coronavirussen en een placebo door de test gehaald. Het resultaat is schokkend. Een van de onschuldige verkoudheidvirussen testte zelfs in 7,6% van de gevallen positief voor COVID-19. De placebosamples gaven in 1,4% van de gevallen een positief testresultaat. De testkits waren afkomstig van verschillende fabrikanten. De betrouwbaarheid blijkt zeer variabel. De testkits van één fabrikant gaf zelfs tot 50% foute positieve testresultaten.

Het RIVM beschouwt elke positieve test als een nieuw infectiegeval van COVID-19. Enig voorbehoud maakt het RIVM niet in de dagelijkse overzichten. Er wordt in Nederland nu meer getest dan ooit, daardoor lijkt het alsof er dagelijks nog 150 tot 250 besmettingen bij komen. Afgezet tegen gemiddeld 9.000 tests per dag vallen deze aantallen echter ruimschoots binnen de door de Duitse onderzoekers vastgestelde foutmarges. Door deze testresultaten zonder toelichting te publiceren, maakt het RIVM zich schuldig aan misleiding. Het RIVM kan op dit moment eenvoudigweg niet bewijzen dat het COVID-19-virus zich überhaupt nog in Nederland bevindt.

Hiermee valt de bodem onder de rechtvaardiging voor de voortdurende maatregelen weg. Beleidsmakers die met deze kennis de samenleving verder schaden, kunnen zich vanaf nu niet langer op goede trouw beroepen.

Het RIVM zou er goed aan doen om onmiddellijk te stoppen met het gebruik van deze test als individueel diagnose-instrument. Daar is deze test niet geschikt voor. Ook dient het RIVM er bewust van te zijn dat op basis van onbetrouwbare testresultaten heel Nederland zucht onder maatregelen die de samenleving in de afgrond drijven. Hier moet verantwoording genomen worden om verdere schade te voorkomen.

 

 

Meer lezen:

Ringtestung

COVID-19_WebSite_rapport_dagelijks20200612_1036   p. 19

Testrapport DAkks

 

 

Probe 340065  falsch-positiv Raten von 7,6% (HCoV 229E = harmloser Erkältung-Corona-Virus) – S. 13

Probe 340060  falsch-positiv Raten von 2,2 % (HCoV OC43 = harmloser Erkältung-Corona-Virus) – S. 12

Probe 340062 falsch-positiv Raten von 1,4% bei Vorliegen keines Virus – S. 12

Nähere Infos zu den Einzelergebnissen der unterschiedlichen Hersteller weiter hinten im Dokument. Teilweise bis zu 50% falsch-positiv – viel Raum für Manipulation. 


Derzeit fallen nur sehr wenige Prozent der Testergebnisse positiv aus – zuletzt 1,7% laut epidemiologischem Bulletin No.21 / 2020 des RKI.

Haben wir es insoweit überhaupt noch mit einem echten Virusgeschehen zu tun? Oder kommen am Ende nur noch die vorgenannten Störfaktoren zum Tragen?

Wichtig wäre, einmal herauszufinden, von welchen Firmen die Labore, die dem RKI melden, Testkits verwenden, da gibt es in der Präzision erhebliche Unterschiede. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief