DutchEnglishFrenchGerman

Dementerende oma 

Mijn oma is 82 en zwaar dementerend. Drie weken geleden is zij positief getest op corona, maar het is bij een lichte verkoudheid en een blaasontsteking gebleven. Helaas stopte direct alle thuiszorg in verband met de quarantaine. Mijn oma staat op de wachtlijst voor een verzorgingstehuis.  

En toen begon gelijk de paniek en het drama: Ze kon zichzelf niet goed verschonen (dat deed de thuiszorg altijd) en plaste alles constant onder. Verward en het zelf echt niet meer weten, want er was geen thuishulp, had ik haar vaak overstuur aan de telefoon. Ze is ook twee keer gevallen tijdens het aankleden. En ja hoor. Na de tweede val is ze opgenomen in het ziekenhuis op de corona afdeling. De reden: val en blaasontsteking. Na een nachtje ziekenhuis, werd ze weer naar huis gestuurd. In haar dementerende toestand was ze de hele nacht steeds in paniek geweest.

Niemand mocht bij haar. De rest van de familie zat ook met een positieve PCR-test thuis in quarantaine. We zijn nu 3 weken verder en de hele familie is weer opgeknapt. Oma gelukkig ook. Alleen de PCR-test blijft positief.  Normaliter denk je nog: prima, wij weten inmiddels beter. Echter, ze wordt nog steeds als een corona patiënt behandeld en ze mag pas naar een verzorgingstehuis als de PCR-test weer negatief is. 

De emotie zit hoog! Mijn dementerende Oma moet gewoon naar een verzorgingstehuis.

 Een bezorgd kleinkind

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief