DutchEnglishFrenchGerman

Vrouwenmars Utrecht 13 september 2020

De Vrouwenmars was een voorbeeld voor iedereen en voor wie er niet bij was, het had geen feministische grondslag.

De organisatie staat voor de kracht van vrouwen en de verbindende factor waar wij in uitblinken.

Het mag gezegd worden, deze demonstratie is een absoluut voorbeeld zoals het hoort te zijn. Er was wel politie ter plaatste die netjes hun werk deed, ook politie te paard maakte een rondje langs het Lepelenburgpark, maar voor de rest eigenlijk niets noemenswaardig.

De mars startte bij het Moreelsepark, nabij het Centraal Station en eindigde in het park, waar de groep van honderden vrouwen werden onthaald door toemoedigende mannen onder het ritme van ( #$%%$#$%^&&^%$ geen idee van wie ). Dit heeft zeker indruk gemaakt !

De sfeer was vanaf het begin prettig, het park uiteindelijk afgeladen en de sprekers inspirerend. De boodschap dat Vrijheid eigenlijk helemaal niet zo vanzelfsprekend is, is er 1 om niet te vergeten. Bijvoorbeeld Isa Kriens, ook wel bekend als de Kleine Activist raakte geëmotioneerd toen zij vertelde dat haar werkgever haar attendeerde op het vermoeden dat management van hogerhand wellicht niet gecharmeerd zou zijn van haar publieke mening… Dit weerhoudt haar echter niet om te doen wat zij doet.

Michaela Schippers die ook zeker geen blad voor de mond neemt, vertelde over haar onlangs gepubliceerde paper For the Greater Good? The Devastating Ripple Effects of the Covid-19 Crisis

https://lnkd.in/dXyswKN “laat deze viraal gaan” waren haar woorden en aan deze oproep geven wij graag gehoor.

Last but not least willen wij ook de toespraak van onze Anna Zeven aan bod laten komen die zoals ze zelf zegt, een half jaar geleden nooit gedacht zou hebben dat ze nu op het punt zou staan om, samen met Bas Filippini, een nieuwe politieke beweging op te richten. Tijdens haar toespraak nodigde ze iedereen uit om goed te kijken naar wat wij wel willen, op te staan voor de waarheid en ook de kracht hiervan uit te dragen.

Wij kijken terug op een verpletterende demonstratie en uit naar de volgende!

 

Vanuit de Viruswaarheid redactie Martina Groenveld

 

 

 

 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief